600 TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo ÜCRETSİZ!

Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ayakkabı, sadece tarzınıza uyan bir aksesuar demek değildir. Ayağınızı rahatsız edecek bir yapıya sahip olan ayakkabı, tüm gününüzün stresli geçmesine ve ayaklarınızın zarar görmesine neden olur. Bu nedenle gün boyu kendinizi güvensiz hissedersiniz ve en önemlisi de geri dönüşü olmayan sağlık sorunları ortaya çıkar. Dolayısıyla ayakkabıda tasarımdan ziyade, yapılış malzemesine ve rahatlığına da dikkat etmek gerekir.

Duco London olarak bizler, deri ayakkabı modelleri başta olmak üzere her kategoriden ayakkabı bulabilmeniz için geniş ürün yelpazesi sunarız. Bu sayede ister kadın veya erkek deri ayakkabı modelleri isterse de spor ayakkabıları uygun fiyatlarla elde edebilirsiniz. ‘Acı çekmeden güzellik olmaz’ mottosunun aksine, estetik görünüme ek olarak konforu da beraberinde getiririz.

Ayakkabı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Günümüzde piyasada birbirinden farklı tasarıma sahip binlerce alternatifler bulmak mümkün. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi yanlış yapılan seçim, hayat kalitesini düşürür. Kadın veya erkek ayakkabı modelleri dahil, birçok çeşitli seçeneklerde doğru tercihi yapabilmeniz için belli başlı adımları izlemeniz gerekir;

  1. Ayak Tipinizi Belirleyin

Erkek ve kadın ayakkabı modelleri dendiğinde her ne kadar çeşitli seçenekler bulunsa da bunlar arasından size en uygun tercihi yapabilmeniz için ayak yapınızı doğru bilmeniz gerekir. Bazı ayaklar taraklı yapısı gereği, her ayakkabıda rahat etmez. Bazıları ise giderek daralan sivri uçlu ayakkabılara uyum sağlamaz. Özellikle klasik ayakkabı modelleri tercih ederken ayak yapısını dikkate almak çok önemlidir.

  1. Ayakkabı Modelleri

Ayakkabı tercihinde en önemli adımlardan biri de ayakkabı modellerine aşina olmaktır. Bu sayede ayakkabının kullanım alanlarını, tasarımını, yapım malzemelerini daha yakından tanırsınız. Örneğin, kış için içi sıcak olan ancak ayakların nefes almasına olanak sağlayan ayakkabı modelleri tercih edilmelidir. Sportif aktiviteler için ise koşu, yürüyüş, tenis, futbol, basketbol gibi birçok spor ayakkabı seçenekleri en doğru seçimdir.

  1. Ayakkabı Yapım Malzemesi

Ayakkabının yapıldığı malzeme, ayak sağlığınızı etkileyen en önemli faktördür. Kalitesiz malzeme, ayakkabının kısa zamanda yırtılmasına, kopmasına ve en önemlisi, malzemenin ayağınızla teması sonucu istenmeyen sağlık sorunlarına neden olmasına getirir. Bu nedenle ister deri ayakkabı isterse de diğer malzemelerden yapılan ayakkabıları satın alırken yapım malzemesini mutlaka araştırmalı ve ayağınızın ayakkabı içerisinde kokmaması, ayakkabının az da olsa esneklik payına sahip olması gibi detaylara dikkat etmelisiniz.

Kısacası, ayakkabı satın alırken;

  • Modelin ayağınıza tam oturmasına,
  • Yürürken ayağınızı sıkmamasına veya ayağınızdan çıkmamasına,
  • Ayak parmaklarınızın ön kısma değmemesine,
  • Topuk yüksekliğinin yürümenize engel olmamasına,
  • Kullanacağınız mevsime uygun olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Dilerseniz buradan ayağınıza veya tarzınıza uygun erkek deri ayakkabı modellerimize göz atabilirsiniz.